Even voorstellen
 

Wij zijn Ulbe en Jikke Zwaga, en zijn allebei in Friesland geboren, zoals onze namen ook al aangeven. In 1963 kwam bij ons de eerste boxer in huis.
Ulbe kende de boxer al als kind zijnde. Vrienden op het dorp hadden een boxer thuis en zo leerde hij het ras heel goed kennen, en dat is blijven hangen.
Onze eerste boxer was een bijzonder lieve en blijmoedige hond die een echte kameraad was voor onze nog jonge kinderen.

Onze Trixi van den Nordikshoeve groeide op tot een mooi teefje. We werden lid van de N.B.C. en met haar hebben we hele mooie nesten gefokt, Trixi werd onze stammoeder. Ook werd in 1967 onze kennelnaam aangevraagd. Uit Trixi werden Brenda en Cora geboren, en die moesten blijven, prachtige teefjes, die vaak uitmuntend toegekend kregen op de show's.

In de jaren daarna zijn we heel vaak naar de shows geweest, en werd onze kennel uitgebreid. Nu we onderhand al weer 15 jaar in Neede wonen met veel ruimte voor de honden, hebben we naast het houden zelf van zeven boxers, ook ruimte voor opvang voor andere boxers, bijvoorbeeld met de vakanties of weekend. Af en toe een nestje fokken, en daaraan veel aandacht schenken, mensen goed informeren over het wel en wee van een pup aanschaffen, en er zijn als iemand je nodig heeft, dat geeft je een goed gevoel.

 
Ons huis in Neede.   In jongere jaren.
 
      Winoa Nova                 Zijkant van onze woning.